Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas budžetā ieskaitīti gandrīz 50 miljoni eiro,
kas caur Latvijas komercbankām ABLV un Reģionālā investīciju banka, iespējams, piesavināti no Ukrainas valsts budžeta. Izmeklēšanai nav izdevies konstatēt aizdomās turamos.

Latvijā pievienotās vērtības nodoklī teorētiski varētu iekasēt par aptuveni pusmiljardu eiro vairāk, liecina Eiropas Komisijas ziņojums. Summa ir līdzvērtīga skolotāju algu divu gadu budžetam. Kopumā ES varētu būt neieguvusi 160 miljardus eiro. Lielākais PVN caurums ir Rumānijā – aptuveni 38% no valsts budžeta, bet mazākais Zviedrijā, kur atšķirība ir tikai aptuveni procents.

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija kritizē iestāžu koordinācijas trūkumu un mentoru nepietiekamo atbalstu bēgļu integrācijā. Deputāti aicinājuši premjeru atjaunot darba grupu par patvēruma meklētāju uzņemšanu, lai pārskatītu plānu šo cilvēku iekļaušanai sabiedrībā. No 23 bēgļiem, kurus Latvija uzņēmusi ES pārvietošanas programmā, 21 cilvēks jau ir Vācijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu