Brexit atskaņas latviešu biznesā • IR.lv

Brexit atskaņas latviešu biznesā

4
Ilustrācija — Shutterstock

Zaudējumi, ko radījis britu mārciņas kritums pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības, ir mazākā problēma. Citi neskaidri jautājumi Latvijas eksportētājus uztrauc daudz vairāk

Nepatīkami. Taču nav traģēdija. Tā par Brexit balsojuma līdzšinējām sekām saka faktiski visi Latvijas eksportētāji, kas pārdod kaut ko Lielbritānijā. Protams, šis tirgus ir svarīgs. Taču tas nav mūsu ražotājiem izšķirošs. Skaitļi to apliecina: pērn Lielbritānija bija septītais lielākais mūsu noieta tirgus ar kopējo apjomu 488 miljoni eiro. 

Tas ir tikai 5,1% no kopējā eksporta. Salīdzinājumam – Lietuvā nonāk 18,3% no mūsu kopējā eksporta, bet Krievijā pat pēc sankciju režīma ieviešanas – 8,7%. Tomēr uzņēmēji rūpīgi seko līdzi notikumu attīstībai salā un prāto, vai nekļūs sliktāk.

Skoti ķer, latvieši konservē

10% – tādu apjomu no aptuveni 15 miljonu eiro kopējā apgrozījuma pirmajā pusgadā uz Lielbritāniju pārdevis viens no Latvijas zivju pārstrādes līderiem uzņēmums Karavela. Kas biznesā ir mainījies kopš 23. jūnija referenduma?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu