Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Par sauju dolāru
Kristīne Simsone

 

ooooo Par sauju dolāru / Per un pugno di dollari. Skatīties kinoklasiku uz lielā ekrāna ir lieliski – šoreiz jo īpaši, jo šī 1964. gada filma ir ne tikai ellīgi izklaidējošs, skarbas ironijas caurausts darbs, bet arī vēsturiska «vienība» – t. s. «spageti» jeb ārpus ASV uzņemto vesternu žanra aizsācēja un stūrakmens. Turklāt filmā satiekas trīs kinoklasiķi – var vērot režisora Serdžio Leones unikālo rokrakstu un rotaļāšanos ar klasisko vesternu stāstniecības paņēmieniem, tajā ir viens no slavenākajiem komponista Enio Morikones kino skaņu celiņiem, kā arī nozīmīga loma Klinta Īstvuda kinokarjerā. Labā ziņa – 16. un 30. septembrī varēs noskatīties «dolāru triloģijas» turpinājumus – Par dažiem liekiem dolāriem un Labais, ļaunais un neglītais. Kino Citadele 9. septembrī plkst. 18.30.

Brīnumainā izglābšanās Hudzonā / Sully. Režisora Klinta Īstvuda jaunākās filmas vēstījums ir balstīts 2009. gada avionegadījumā, kad ASV pilots Čelsijs Salenbergers veica piespiedu nolaišanos Hudzonas upē. Lente sola ielūkoties notikuma cilvēciskajās aizkulisēs, proti, izmeklēšanā un tās psiholoģiskajā iespaidā uz kapteini. Kā Īstvuda darbiem raksturīgs, no filmas varam gaidīt spēcīgus emocionāla patosa strāvojumus un morāles iztirzājumu. Papildu intriga – galvenajā lomā «veterāns» Toms Henkss. Neesmu redzējusi. Kino no 9. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu