Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Mans draugs - nenopietns līķis
Kristīne Simsone

 

ooo Mans draugs – nenopietns līķis / Swiss Army Man. Ja esat gatavi smagam, veselā saprāta robežas pārkāpjošam humoram, šī ir savāda, daudzējādā ziņā drosmīga un provokatīva traģikomēdija. Norobežojoties no nosaukuma neveiklās atsauces uz pašmāju kinoklasiku, šis amerikāņu neatkarīgā kino darbs, izmantojot absurda ainiņas un vieglu roku kāpjot pāri visstingrākajiem tabu, uzskicē iedarbīgu vientulības portretējumu. Tas darbojas, galvenokārt pateicoties neordinārai aktieru saspēlei starp Polu Dano ķerta Robinsona Krūzo tēlā un Danielu Redklifu runājoša līķa veidolā. No 2. septembra.

Pīts un pūķis / Pete’s Dragon. Intriga – ko talantīgais neatkarīgā kino un daudzu darbu montāžas režisors Deivids Loverijs (viņš arī jutekliskā neovesterna Ain’t Them Bodies Saints režisors) būs spējis paveikt šajā Disneja studijas ģimenes drāmā. Fantāzijas stāsts, kas pārfilmēts no tāda paša nosaukuma 1977. gada muzikālās animācijas, vēsta par mežā uzauguša bērna un pūķa draudzību. Zinot Loverija spēju fokusēties uz filmu varoņu emocionālo saikni, ir pamats domāt, ka šis piedzīvojumu stāsts būs aizkustinošs un vērtīgs veikums bērnu auditorijai. Neesmu redzējusi. No 2. septembra.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums. Festivāls ar stāžu – šogad ar kinoprogrammu Ārpus laba un ļauna forums norisināsies jau 20. reizi. Par sabiedrībā patlaban aktuālām un polemiku raisošām tēmām. Īpaša uzmanība jāpievērš konfliktu apskatnieka Pola Refsdāla islāma radikāļu atainojumam darbā Dugma: Poga un Jeržija Sladkovska pārspriedumam par normalitātes definīciju Austrumeiropas sabiedrībā filmā Dons Žuans. K. Suns no 7. līdz 11. septembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu