Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Uz tikšanos ar Baltijas valstu prezidentiem Rīgā bija ieradies ASV viceprezidents Džo Baidens. Uzrunā viņš uzsvēra – NATO līguma 5. pants ir akmenī cirsts, un alianse nekad nepievils kādu no dalībvalstīm savu saistību izpildē. «Par spīti tam, kas izskanējis šajā saspīlētajā situācijā. Viņš nesaprot, ko runā,» netiešu atbildi nākamā ASV prezidenta kandidāta Donalda Trampa izteikumiem deva Baidens. «Gribu, lai Maskava zina – mēs domājam to, ko sakām.» Viceprezidents arī paslavēja baltiešus par samazināto atkarību no krievu gāzes un aizsardzības budžetu palielināšanu.

Pirmo reizi kopš 1924. gada spēlēm Parīzē Latvijas sportisti no vasaras olimpiskajām spēlēm atgriezušies bez medaļām. Augstākās vietas ieguvusi septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa un svarcēlāja Rebeka Koha – abām 4. vieta, bet smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs palika piektais. Visi trīs sportisti un viņu treneri no valsts kopā saņems gandrīz 120 000 eiro.

Latvija saņēmusi pirmo maksājumu no ES – 996 000 eiro – par patvēruma meklētāju uzņemšanu no bēgļu nometnēm Grieķijā, Itālijā un Turcijā. Par katru cilvēku, kurš tiek pārvietots no nometnēm Grieķijā un Itālijā, Brisele maksā 6000 eiro, bet no Turcijas – 10 000. Līdz šim Latvijā ieradušies 69 no 531 patvēruma meklētāja, kurus paredzēts uzņemt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu