Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Meita
Kristīne Simsone

 


oooo
 Meita / The Daughter. Henrika Ibsena lugas Mežapīle iedvesmota drāma austrāliešu teātra režisora Saimona Stouna izpildījumā ir izklāstīta vizuāli skaistā valodā. Laba dramaturģija un režisora rūdījums teātrī ir manāms – tēlu daudzšķautņainums sekošanu līdzi viņu attiecību līkločiem un noslēpumiem padara jo interesantāku. Meistarīga jauna režisora kinodebija. Splendid Palace no 19. augusta.

ooo Seksa un mīlestības noslēpumi / Kiki, el amor se hace. Spāņu jaunā režisora Pako Leona «erotiskā komēdija» ar attālām atsaucēm uz klasiķa Pedro Almodovara agrīnajiem darbiem. Leona darbs, lai arī rātnāks un idejiski pieticīgāks, balansē starp autorkino un komerciju, piedāvājot viegli skatāmu, izklaidējošu un humoristisku redzējumu par seksualitāti un to, ko sabiedrība uzskata par normalitāti. No 19. augusta.

ooo Spēles gūstekņi / Nerve. Tehnotrilleris par savdabīgu, realitātes šovam līdzīgu spēli, kas atrodas uz likumības robežas. Futūristiskā neona estētika atgādina dāņu režisora Nikolasa Vindinga Refna nesenākos darbus, taču tematika un stāstījums ir «pieķemmēts» tīņu mērķauditorijai. Tai «par godu» arī filmas uzkrītošais didaktisms. Taču jaunie aktieri Emma Robertsa un Deivs Franko saspēlējas pārliecinoši. No 19. augusta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu