Smalkākā kinoprogramma pilsētā • IR.lv

Smalkākā kinoprogramma pilsētā

6
Pedro Almodovara drāmas Džuljeta aktrišu ansamblis.
Kristīne Simsone

Splendid Palace jaunās sezonas repertuārs – oda autorkino

Neatkārtojamo klasiķu Pedro Almodovara, Vudija Allena jaunākās filmas un Maikla Kērtica 1942. gada pērle Kasablanka ar Hamfriju Bogartu un Ingrīdu Bergmani. Kinoteātris Splendid Palace jauno sezonu sāk ar uzrāvienu, kārtējo reizi apliecinot, ka ir vienīgā filmu skatīšanās vieta Latvijā, kas sistemātiski ataino aktuālo autorkino un Eiropas būtiskāko kinofestivālu – Kannu, Venēcijas un Berlīnes – programmas. 

Vēsturiskai atkāpei jābilst, ka 1923. gadā atklātais kinoteātris allaž ir bijis sava veida flagmanis. Tā bija pirmā ēka Rīgā, kas bija paredzēta tikai kino izrādīšanai, bet 1929. gadā tur demonstrēta arī pirmā skaņu filma Latvijā – Loida Frānsisa Beikona Dziedošais nerrs.

Klasiķu atgriešanās

Labu filmu blīvums un pazīstamu režisoru vārdi Splendid Palace repertuārā drīzāk atgādina kāda festivāla programmu, nevis «regulāro» seansu grafiku. No 20. augusta kinoteātrī būs skatāma spāņu režisora Pedro Almodovara jaunākā drāma Džuljeta (Julieta). Kannu kinofestivāla konkursa programmā pirmizrādītā filma ir, piedodiet par klišeju, autora ilgi gaidītā atgriešanās pie sava rokraksta (2013. gada «sānsoli» – komēdiju Es esmu uzbudināts – tomēr atļaušos neuzskatīt par režisora pilnvērtīgu veikumu). Lai arī Džuljetas stāstniecība vietām raisa pretenzijas, šajā filmā, šķiet, saņemam visu, ko gaidām no Almodovara kino: vizuāli nevainojams, košu krāsu un hičkokiskas intrigas piesūcināts stāsts par režisora iecienīto tēmu – tumšiem pagātnes noslēpumiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu