Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Izcīnot uzvaru 100 metru sprintā, jamaikietis Useins Bolts pierādījis, ka joprojām ir ātrākais cilvēks pasaulē. Tā ir viņa trešā olimpiskā uzvara šajā disciplīnā, lai gan atpaliek no paša sasniegtā rekorda — 9,58 sek. (2009).

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievijas rietumu kara apgabalā notiek plaša mēroga Krievijas bruņoto spēku mācības, kurās augstā kaujas gatavībā ir 1. tanku armija un 20. tanku armija. Kopumā mācībās piedalās aptuveni 30 000 karavīru, kā arī smagās tehnikas vienības, to skaitā aptuveni 500 tanku. Papildus tam rietumu kara apgabalā notiek arī kolektīvās drošības līguma organizācijas mācības Vzaimodeistvie 2016.

Pēc tam, kad Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans vizītē Maskavā Vladimiru Putinu bija nosaucis par «savu dārgo draugu», Turcija ierosināja Krievijai īstenot kopējas militāras operācijas pret teroristu organizāciju Daesh Sīrijā. 

Pēc Krievijas paziņojuma, ka okupētajā Krimā Federālais drošības dienests novērsis teroraktu, Ukrainas Drošības padome noteica terorisma draudu līmeņus valsts apgabaliem, visaugstāko – Doņeckā un Luhanskā, kā arī Krimā. Ukrainas prezidents Petro Porošenko bruņotajiem spēkiem pie Krimas robežas un Donbasā pavēlējis būt paaugstinātā kaujas gatavībā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu