Pēc lodēm ziedi • IR.lv

Pēc lodēm ziedi

2
Rumi Spice līdzdibinātāja bijusī amerikāņu armijas inženiere Kimberlija Janga (pa kreisi) ar safrāna audzētājiem un pārstrādes rūpnīcas menedžeri Abdulu Šakūru Erari (pa labi).

Amerikāņu armijnieki atgriežas Afganistānā ar optimistisku ideju – jaunu start-up uzņēmumu, kas iepērk dārgo safrāna garšvielu

Bumbu sadragāti ceļi, nestabila elektrības piegāde un nepazīstams patēriņa tirgus nav labākie apstākļi, kas mudinātu sākt jaunu biznesu. Taču tieši pie šāda izaicinājuma ķērās trīs bijušie amerikāņu karavīri un viena civilpersona, kas bija iesaistīti militārajā konfliktā Afganistānā. Tagad četrotne nodibinājusi firmu Rumi Spice, iepērkot no afgāņu zemniekiem safrānu un pārdodot to starptautiskiem pircējiem.

«Viens no mūsu argumentiem bija palīdzēt atvieglot afgāņu ikdienu arī pēc tam, kad paši jau esam devušies prom,» saka Kimberlija Janga, viena no Rumi Spice līdzdibinātājām. 

Firma, kuras nosaukumu iedvesmojis 13. gadsimta persiešu dzejnieks, safrānu sāka tirgot pirms diviem gadiem. Viņu klientu vidū, piemēram ir Kalifornijā strādājošais French Loundry, kas regulāri iekļūst pasaulē labāko restorānu sarakstos, kā arī prestižajām Michelin zvaigznēm apveltītais Ņujorkas Daniel. Nupat Rumi Spice produktus sākusi tirgot arī luksusa pārtikas produktu veikalu ķēde Dean & DeLuca.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu