Zaļganie konservi • IR.lv

Zaļganie konservi

5
Aivars Ozoliņš

Kučinska lielākā problēma ir viņa paša partijas politikas veidošanas principi

Pagājusī nedēļa bija līdz šim sliktākā Ministru prezidentam Mārim Kučinskim. Valdība vienubrīd izskatījās esam uz krišanas robežas, bet viņa partijas ministrus pieķēra risinām slepenas sarunas ar Krievijas valdības vadītāja vietnieku.

 Abi skandāli bija paša valdības vadītāja un viņa partijas radīti. Līdz ar premjerministra amatu Kučinskis uzņēmies atbildību arī par Zaļo un Zemnieku savienības politikas taisīšanas principiem, kurus viņš viens pats pat gribēdams nevarētu mainīt. Tāpēc pagājušonedēļ pieredzētais varētu būt tikai brīdinājuma signāls par to, ko varam sagaidīt jau šoruden, kad sāksies nākamā gada budžeta veidošana.

 Sirreālo farsu, par kādu izvērtās Ingas Koļegovas virzīšana Valsts ieņēmumu dienesta vadītājas amatam, var nodēvēt arī par ziepju trilleri Dana apspēlē Māri. Finanšu ministrei Reizniecei-Ozolai izdevās galveno atbildību par pašas atrasto un bīdīto kandidāti pāradresēt premjerministram un sižeta kulminācijas brīdī pagājušās otrdienas valdības sēdē pataisīt viņu par traģisku klaunu, kurš nesaprot, ko runā, un vēl mazāk saprot, kas notiek.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu