5 interesanti koncerti vasaras izskaņā • IR.lv

5 interesanti koncerti vasaras izskaņā

2
Ģitārists Matīss Čudars.

Klaviermūzika Liepājā un Cēsīs, pirmatskaņojumi Rīgā un Aknīstē


5. augustā
 Vecā tirgus puķu paviljonā Cēsīs. Latvijas Radio kora grupa, Matīss Čudars un skaņu ainavas (festivāls Cēsis 2016). Šis koncerts sagādātu patīkamu intrigu pat tad, ja kāds no māksliniekiem nejaušības pēc no afišas tiktu izsvītrots. Lieki teikt, ka gan 12 balss ģēniji jeb Latvijas Radio kora grupa, gan talantīgais ģitārists Matīss Čudars paši par sevi ir jaudīgi uzlādēti mūzikas atomi. Vēl viens ansambliskais līmenis ir Matīsa duets ar slovēņu pianisti Kaju Draksleri. 

Kā skanēs visu apvienotais superansamblis – to jādodas klausīties uz Cēsīm. Zināms, ka centrālais mūzikas kods būs daļēji sagatavota improvizācija no rāmām dabas ainavām līdz reminiscencēm par viduslaiku mūziku un meditatīvam korālim. Savu šarmu nenoliedzami sniedz koncerta vieta. Cik bieži ir iespēja baudīt augstas raudzes mūziku puķu paviljonā?

5. augustā Liepājas koncertzālē Lielais dzintarsReinis Zariņš un Kirils Burlovs, koncertizrāde Gadalaiki. Pētera Vaska mūzika sakausēta vienā izteiksmes paņēmienā kopā ar deju – šo starpdisciplināro pavedienu turpina attīstīt pianists Reinis Zariņš, kopā ar dejotāju Kirilu Burlovu interpretējot meistara ciklu klavierēm par gada un cilvēka mūža ciklisko gaitu. Un šoreiz iets vēl solis tālāk, pievienojot mākslas valodu klāstam videoprojekciju un rakstīto vārdu – dzeju. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu