Uz Rio! • IR.lv

Uz Rio!

3
Nellija Ločmele

 

Laiku pa laikam ieskatos Boredofborders blogā, kas vēsta par divu drosmīgu (un diezgan traku) latviešu ceļu uz Riodežaneiro. Airu laivā bez motora, buras vai ārēja atbalsta viņi šķērso okeānu. Paši to sauc par «Lēnāko ceļu uz Rio», un pareģojums piepildās – trīs mēneši viļņos, bet zemi vēl neredz. Šķēršļu daudz, uz olimpisko startu nepagūs, varbūt uz finišu?

Pašas olimpiskās spēles šogad atgādina šķēršļu joslu. Rīkotāju bankrots, traģiski nelaimes gadījumi, bīstamais Zikas vīruss – tas viss vajā brazīliešus. Kā viņi tiek šķēršļiem pāri, lasiet šajās žurnāla lappusēs.

Neraugoties uz ķibelēm, olimpiskās spēles, protams, būs svētki. Daudzi sportisti lolo cerības uz izciliem startiem, jauniem rekordiem. Cik medaļu prognozē latviešiem? Kādus mērķus izvirzījuši paši olimpieši? Arī par to šajā numurā – saruna ar nupat Eiropā zelta laurus plūkušo šķēpmetēju Zigismundu Sirmo, kuram tiek prognozēta medaļa, un maratonisti Ilonu Marheli, kurai šīs ir pirmās olimpiskās spēles. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu