Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pagājušajā nedēļā Nicā notikušais terorakts bija iepriekš plānots noziegums, paziņojis Parīzes prokurors Fransuā Molēns. Tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs-Bulels ar kravas auto Francijas valsts svētku uguņošanas laikā Nicas Angļu promenādē sabrauca 84 cilvēkus, to skaitā gāja bojā divi Igaunijas pilsoņi, bet daudzi tika ievainoti. Par šo uzbrukumu atbildību uzņēmās Daesh.

Nedēļas notikumi pasaulē


Nicā mirušie un cietušie

Pēc neveiksmīgā militārā apvērsuma Turcijā aizdomās par dalību tajā aizturēts vairāk nekā 7500 cilvēku, paziņoja premjerministrs Binali Jildirims. Apvērsumā, kuru vadījis bijušais gaisa spēku komandieris Akins Eztirks, pučisti nogalināja 208 cilvēkus, to skaitā 145 civilistus. Vēl 1491 guvis ievainojumus. Turcijas valdība ASV pieprasa izdot islāma sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru vaino apvērsuma mēģinājuma organizēšanā. Turcijā atskan aicinājumi atjaunot nāvessodu, lai sodītu apvērsuma vadītājus. 

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lūdzis koordinēt abu valstu darbības Sīrijā. Kerijs uz Maskavu aizveda jaunu ASV un Krievijas partnerības plānu, kas paredz Ammānā izveidot jaunu militārā štāba komandpunktu un sinhronizēt ASV un Krievijas triecienus uz ekstrēmistu grupējuma Daesh kaujinieku pozīcijām Sīrijā. Par to Krievijai jāizdara spiediens uz Sīrijas valdību un jāpārliecina prezidents Bašars al Asads, lai dod pavēli pārtraukt kaujas darbības Sīrijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu