Dūre galdā • IR.lv

Dūre galdā

9
Terēza Meja.

Jaunās Lielbritānijas premjeres Terēzas Mejas stils: ķeries klāt un izdari

Viņas mīļotais tēvs, anglikāņu vikārs, gāja bojā autoavārijā, kad Terēzai Mejai bija 25 gadi. Pēc dažiem mēnešiem nomira arī māte, kura sirga ar izkaisīto sklerozi. Mejai, vecāku vienīgajam un lolotajam bērnam, tas bija iznīcinošs šoks. Viņa pati bija apprecējusies tikai pirms gada.

Šīs nelaimes Meju vēl vairāk satuvināja ar vīru Filipu. Abi iepazinās Oksfordā, Konservatīvās partijas diskotēkā. Viņus satuvināja kaislība uz kriketu un muļķīgām studentu debatēm. Vienā no tām Filips pierunāja nākamo sievu uzstāties par tēmu Sekss ir labs… bet panākumi ir vēl labāki.

Viņi abi kļuva par baņķieriem, un Meja iesaistījās arī Lielbritānijas Konservatīvās partijas politikā. Tā bija saistījusi viņu jau kopš 12 gadu vecuma, kad pusaudze mēdza debatēt ar tēvu. Vikārs pat lūdza meitu publiski neizrādīt savu atbalstu torijiem, lai nekaitētu viņa neitralitātei draudzē. «Politika mani pārņēma,» Meja stāstīja 2014. gadā. «Tas izklausās šausmīgi banāli, bet es gribēju kaut ko mainīt, gribēju piedalīties procesos.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu