Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Ģenerālprokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret a/s Latvijas dzelzceļš bijušo valdes priekšsēdētāju Uģi Magoni par aptuveni 500 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu. Kukuļa došana tiek inkriminēta Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim. Kukulis esot pieņemts no privātpersonas par LDz meitasuzņēmuma LDz ritošā sastāva serviss iepirkumu. Savukārt privātpersona devusi kukuli par tai labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Jūrmalas iecirkņa priekšnieks Aleksandrs Melnis atstādināts no amata par iespējamiem likumpārkāpumiem. Atstādināšana ir uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks jau ceturto reizi atlaidis no amata vietnieci Jutu Strīķi. Viņa KNAB priekšnieka vietnieka amatā tika atjaunota ar tiesas lēmumu, kas trijās instancēs atzina, ka KNAB vadītāja lēmums viņu atlaist bijis prettiesisks. Streļčenoks izdevis rīkojumu arī par dienesta tiesisko attiecību izbeigšanu ar KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Juri Jurašu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu