Knābis nost!? • IR.lv

Knābis nost!?

7
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Indra Sprance

Reorganizācijas ietvaros KNAB atbrīvojas no pieredzējušiem korupcijas apkarotājiem

Fiktīva reorganizācija ar mērķi atbrīvoties no nevēlamiem darbiniekiem, kurus citādi nav iespējams atlaist – tā šobrīd KNAB notiekošo vērtē Juta Strīķe un Juris Jurašs. Bijusī KNAB priekšnieka vietniece Strīķe 8. jūlijā jau ceturto reizi atlaista no darba, bet Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs uzteikumu saņēmis 12. jūlijā. KNAB darbinieku rīcībā ir informācija, ka kopumā no darba birojā reorganizācijas ietvaros plānots atbrīvot četrus cilvēkus – bez Juraša arī Izmeklēšanas nodaļas vadītāju Lienīti Šikori un divus pieredzējušus kadrus – operatīvo darbinieku, Juraša vietnieku Martiņu Lodi un Ingūnu Bisenieci, kas strādā ar personālvadības jautājumiem un ir birojā kopš tā pirmsākumiem. Vēl 16 darbinieki vairs neturpinās savus līdzšinējos pienākumus, bet viņiem tiek piedāvāti citi amati biroja iekšienē.

Reorganizācijas faktu apstiprina arī KNAB. «Saskaņā ar Ministru prezidenta 2016. gada 31. maijā akceptēto jauno KNAB reglamentu KNAB priekšnieks izdevis rīkojumu par izmaiņām KNAB struktūrā, darbinieku sarakstā un amatu sarakstā,» skaidro KNAB sekretariāta vadītāja Māra Priedīte. Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte gan informēja Ir, ka «Ministru prezidents nav saskaņojis šādas personāliju atbrīvošanas», jo par cilvēkresursu un finanšu plānošanu atbild iestādes vadītājs. «KNAB ir neatkarīga iestāde, un tās vadītājs ir pilnībā atbildīgs par biroja darbu. Ministru prezidents KNAB darbā neiejauksies un arī nekomentēs Streļčenoka rīcību saistībā ar personālu,» saka Juberte.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju reorganizācijas mērķis ir KNAB optimizācija, pildot Organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas plānā noteikto uzdevumu «izvērtēt KNAB struktūrvienību, kas veic analītisko funkciju darbību, nepieciešamības gadījumā nostiprinot esošo kapacitāti vai izveidojot jaunas struktūrvienības». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu