Laba žūrija nekad nebalso • IR.lv

Laba žūrija nekad nebalso

7
Malkolms Redings.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja konkursa rīkotājam Malkolmam Redingam patīk savest kopā cilvēkus

Ar Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja (LMoCA) starptautiskā arhitektūras konkursa rīkotāju Malkolmu Redingu (Malcolm Reading) iznāk tikties vairākas reizes. Pirmā reize ir septiņu konkursa dalībnieku prezentācijās, ko atzinīgi uztvēra gan klausītāji – pārsvarā ar arhitektūru saistīti profesionāļi -, gan paši viegli samulsušie arhitekti – konkursu rīkošanā publiskas projektu prezentācijas nav ierasta prakse. Viss ritēja pēc pulksteņa, projektu vērtētājiem, tajā skaitā medijiem, bija pietiekams laiks, lai iepazītos ar visiem projektiem, konkursa noslēguma fāzē valdīja patīkama spriedze un gaidas. 

Nākamā reize ir pāris dienas vēlāk, un uz jautājumu, vai mums ir uzvarētājs, Redings pārliecinoši atbild: mums ir! Taču līdz oficiālajai konkursa izziņošanai vēl jāgaida, un intervijas dienā uzvarētāja Adjaye Associates + AB3D vārds ir noslēpums. Laiks vajadzīgs, lai sagatavotu dokumentāciju, ko nosūtīt tiem dalībniekiem, kas konkursā nav uzvarējuši. «Ir patīkami uzvarēt, bet arī zaudētājiem ir svarīgi saņemt novērtējumu – žūrijas viedokli par labo un neveiksmīgo katrā projektā,» skaidro Redings. 

Vēlāk, kad uzvarētāja vārds ir publiskots, par rezultātu tā rīkotājs saka: «Man ir prieks! Ir liels gandarījums redzēt, ka tik spēcīgu un talantīgu dizainu apstiprina arī žūrijas lēmums. Tas ir kā balva mūsu komandai, jo tiek apstiprināta arī mūsu sastādītā konkursa procedūra un nolikums. Varbūt tas ir skaļi teikts, bet projektam ir jāatspoguļo nācijas sapņi. Tā ir svarīga ēka, tāpēc ir svarīgi atrast arhitektu, kuram ir izturība projektu novest līdz galam.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu