Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniegusi atlūgumu, un finanšu ministre to pieņems. Pētersonei VID vadītājas pienākumi būs jāpilda mēnesi, uz viņas amatu tiks izsludināts konkurss. Par iespēju pamest amatu Pētersone izteicās jau pirms nedēļas, toreiz to saistot ar nomelnošanu un mēģinājumiem ietekmēt viņas lēmumus par darbinieku rotāciju. Tagad viņa vairs nesaskata perspektīvu uzlabot situāciju valsts pārvaldē, un atlūguma iesniegšana neesot saistīta ar draudiem vai psiholoģisko spiedienu.

Iedzīvotāju skaits pērn Latvijā sarucis par 0,86% jeb 17 100 cilvēkiem, kas bija vairāk nekā 2014. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Šā gada sākumā Latvijā dzīvoja 1 969 000 iedzīvotāju, kas ir par 17 100 cilvēkiem mazāk nekā pērn. Savukārt gadu iepriekš iedzīvotāju skaits saruka par 0,77% jeb 15 400 cilvēkiem. Iedzīvotāju skaits palielinājās tikai Pierīgas reģionā, bet vislielākais iedzīvotāju skaita samazinājums joprojām bija Latgales reģionā.

Rīgas apgabaltiesa atcēla KNAB disciplinārsodu, kas pazemināja Jutu Strīķi amatā. Tiesa arī nolēma piedzīt no KNAB Strīķes labā algas starpību starp KNAB priekšnieka vietnieka un galvenā speciālista atalgojumu laikā no 2014. gada 21. jūlija līdz 2015. gada 30. septembrim un par divām darba dienām 2015. gada oktobrī 10 414 eiro apmērā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu