Nervozs datums • IR.lv

Nervozs datums

3
Birmingemas uzņēmēja Rovana Krozjē iespējami partneri atlikuši miljonu ASV dolāru vērtu pasūtījumu, gaidot refrenduma iznākumu.

Iespējamā izstāšanās no Eiropas Savienības jeb tā dēvētais Brexit daudziem britiem sola sagādāt labāku pašsajūtu par lielāku teikšanu pašiem savā zemē. Taču – vai tas draud ar ekonomikas lejupslīdi? 

Ja vien virs galvas kā draudīgi pelēks mākonis nekarātos jautājums par iespējamo Lielbritānijas izstāšanos no ES, Rovans Krozjē (41) ir pārliecināts, ka viņa vadītajā rūpnīcā Brandauer necilā Birmingemas piepilsētā pašlaik valdītu patīkama rosība. Vīri un sievas zilos virsvalkos steigtos realizēt ļoti ienesīgu pasūtījumu. Uzņēmums dibināts pirms 154 gadiem, kad sāka ar detaļu ražošanu rakstāmspalvām. Tagad tas izpilda dažādus pasūtījumus – no automobiļu detaļām līdz tējkannām.

Pērn Brandauer uzrunāja prominents amerikāņu zīmols, meklējot jaunu detaļu piegādātāju savai montāžas rūpnīcai Vācijā. Šķita, ka līgums jau ir rokā. Bet tad amerikāņi sāka uzdot papildu jautājumus par 23. jūnijā gaidāmo referendumu.

Kas notiks ar valūtas kursu? Kas notiks ar brīvo darbaspēka tirgu? Vai Brandauer drīkstēs nosūtīt saražotās detaļas uz Vāciju bez papildu muitas nodevām?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu