Edvards Smiltēns: demokrātiju nepārvērst anarhijā • IR.lv

Edvards Smiltēns: demokrātiju nepārvērst anarhijā

4
Edvards Smiltēns.
Indra Sprance

 


K
āpēc Vienotībai tik dramatiski ir krities reitings?
Kritums sākās pēc [ES] prezidentūras, līdz tai mēs rādījām lielisku sniegumu. Vēlāk sākās viedokļu pretrunas, tad arī sabiedrībai sāka šķist, ka Vienotība nav konsekventa. Graujošais punkts bija tas, ka mēs kongresā [vienotību] nodemonstrējām, pat sadevāmies rokās, un nākamajā dienā demisionēja premjers. Man tas bija milzīgs pārsteigums. [Nākamais] ir tas, kā tika veidota valdība. Kad pie galda tika uzdots jautājums, ko virzīt Laimdotas Straujumas vietā, visi, tajā skaitā «sešinieks», neiebilst, ka tiek izvirzīta kandidāte [Solvita Āboltiņa, bet pēc tam] pilnīga nekonsekvence izteikumos un lēmumos, kas sagrauj iekšējo motivāciju un ārējo reputāciju.

Tomēr, ja rūpīgi paskatāmies, reitingu kritums bija jau pēc vēlēšanām. Visspilgtākais stāsts ir par balsu pirkšanu, kas ir absolūti nesavienojams ar Vienotības vērtībām. Iespējams, vajadzēja reaģēt agrāk ar lūgumu apturēt [Dzintara Zaķa] darbību partijā līdz apstākļu noskaidrošanai.

Astoņu nodaļu atbalsts, virzot partijas līdera amatam, – tas ir salīdzinoši neparasti, jo nevarētu teikt, ka līdz šim bijāt līderis, autoritāte partijā.
Esmu allaž pieturējies pie vairākiem principiem. Pirmkārt, nerunāt to, kam es neticu, un nerunāt to, kas nav reāls vispār. Un konsekventi darīt darbus, kas ir manu iespēju robežās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu