Santa un Tianri, Cēsu suši restorāna saimnieki • IR.lv

Santa un Tianri, Cēsu suši restorāna saimnieki

2
Cēsu restorāna Tayo suši īpašniekiem vietējo un iebraucēju lielā interese par viņu gatavoto ēdienu ir patīkams pārsteigums.

 

Iebraucējam Santas Zemītes un viņas vīra Tianri Cui restorānu Tayo suši Cēsīs nav viegli atrast. Ēstuve ir neuzkrītoša un noslēpta kādā iekšpagalmā netālu no vecpilsētas. Īpašnieki stāsta, ka tas ir labi. «Sākumā domājām, kā varēsim izdzīvot. Tagad, šķiet, esam ieguvēji, ka mūs ir grūti atrast,» smejas Santa, «pavārs ir viens, bet pieprasījums dažkārt milzīgs. Tāds, ka nevar tikt galā.»

Cēsniece Santa Zemīte un Tianri Cui satikās Odensē. Tianri Dānijā studēja biznesu un mārketingu, bet Santa bija turp devusies studiju apmaiņā. Apguva pedagoģiju. Plānotais pusgads ārpus Latvijas Santai pārauga vairākos gados, un viņa dzimtenē atgriezās jau kopā ar Tianri un meitiņu. «Veiksmes stāsts,» Santa smejas, «gan ne valdības, bet drīzāk Latvijas dabas.» Tieši tāpēc kopā nolēmuši, ka paliks Latvijā – te ir skaisti, svaigs gaiss un droši. Arī vide Cēsīs likusies draudzīga mazajam biznesam. «Šobrīd šeit ir daudz cilvēku, kas kaut ko dara,» stāsta Santa.

Ķīnā dzimušais korejietis Tianri Cui, kuru draugi sauc par Sky (tulkojumā – debesis), jo tieši to viņa vārds nozīmē ķīniešu valodā, stāsta, ka viņa gatavotais suši atšķiras no tā, ko piedāvā citviet Latvijā. Restorāna īpašnieki neuztver suši kā ātrās ēdināšanas produktu. Tas ir labas pavārmākslas jautājums. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu