Pastiprināta uzmanība • IR.lv

Pastiprināta uzmanība

3
Anna Andersone (pa kreisi) izveidojusi kopā strādāšanas vietu The Mill, bet Alises Semjonovas darbavieta ir Infogr.am.
Ieva Alberte

Trīs latvietes iekļuvušas Eiropas nozīmīgāko start-up radītāju sieviešu simtniekā. Visas trīs ir arī mammas

Vīrišķīga un tehniska ir start-up vide. Kad programmētāji sanāk kopā, viņiem rokās ir alus pudeles. Lēdiju šajā vidē ir maz. Vismaz nav zināms, ka kāda programmētāja Latvijā būtu radījusi start-up jeb tehnoloģiju jaunuzņēmumu, kas darbojas pasaules mērogā. Lielākoties sievietes darbojas projektu vadībā, dizaina izstrādē un mārketingā. Piemēram, Anna, Alise un Ksenija. Nupat viņu darbs tika novērtēts Eiropas mērogā.

Atzinība pārsteidz

Ar Annu un Alisi tiekamies The Mill. Tā ir co-working jeb kopā strādāšanas vieta Rīgas centrā, te zem viena jumta darbojas vairāki start-up uzņēmumi. The Mill notiek arī lekcijas un pasākumi. Anna Andersone ir šīs vietas izveidotāja. Viņas «bērni» ir digitālie rīki Berta un Froont. Tie palīdz dizainēt mājaslapas, kas lieliski strādā gan datora ekrānā, gan arī mobilajās ierīcēs. Savukārt Alises Semjonovas darbavieta ir Infogr.am. Alise ir tā līdzdibinātāja un dizainere. Patlaban viņa ir bērna kopšanas atvaļinājumā.

Tas bija pārsteigums, kad gada sākumā Anna un Alise saņēma e-pastu no The Hundert (tulkojumā no vācu valodassimtnieks). Abas, protams, zināja ietekmīgo  vācu žurnālu, kas angļu valodā apraksta start-up jaunumus Vācijā un Eiropā. The Hundert iznāk četras reizes gadā, taču izdevējiem radās ideja par speciālizdevumu – apkopot 100 nozīmīgākās Eiropas sievietes, kas dibinājušas start-up. Lai veiktu atlasi, sazinājās ar Latvijas start-up uzņēmumu asociāciju. The Hundert veidotājus interesēja gatavi produkti, kas jau dzīvo savu dzīvi. Intervijas ar dibinātājām tika veiktas virtuāli. Izdevēji arī lūdza pašām sagādāt fotogrāfiju publicēšanai: jaunu, konceptuālu, tādu, kas labi paspilgtina tekstu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu