Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Dusmīgie putni

 

oooo Pa asmeni skrejošais / Blade Runner. Iespēja uz lielā ekrāna noskatīties zinātniskās fantastikas klasiķa Ridlija Skota, šķiet, skaistāko darbu, turklāt režisora versijā (director’s cut). Modernizētām film noir noskaņām piepildītā filma pelnīti tiek dēvēta par labāko zinātniskās fantastikas kinodarbu – reti kurš šajā žanrā ietilpināmais darbs ir spējis tik organiski apvienot spraigu sižetu ar eksistenciāliem pārspriedumiem. Kino Citadele 13. maijā plkst. 18.30. 

oo Dusmīgie putni / Angry Birds. Veikli pielietotie pārspīlējumu, muļķību un manipulatīvas līdzjūtības knifi spēs ar uzviju apmierināt vēlmi pēc izklaides. No populārās viedierīču spēles aizgūtajai filmai patiesi nevar pārmest animācijas tehniskā izpildījuma kvalitāti. Pret rukšiem karojošie putni ir izveidoti tik koši un atraktīvi, lai šo 80 miljonus dolāru milzprojektu noturētu repertuārā vēl pāris mēnešus pēc skolēnu brīvdienu sākuma. Kino no 13. maija.

Tev, Rūķi! Lienes Laviņas-Kalnaellas režisēta dokumentālā filma, kurā iemūžināta Valmieras Drāmas teātra ilggadējā aktrise Ruta Birgere (kura nesen sulīgi nospēlēja arī nelielu lomiņu Renāra Vimbas filmā Es esmu šeit). Filmā atainota 92 gadus vecās aktrises gatavošanās lomai Ineses Mičules iestudējumā Eņģeļa kreisais spārns, tajā apskatītās tēmas attiecinot arī uz Birgeres dzīvi un pieņemtajiem lēmumiem. Neesmu redzējusi. Kino no 13. maija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu