Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

3

 


MĀKSLA.
ROMANS SUTA. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. Atzīmējot mākslinieka 120 gadu jubileju, iznākusi viņam veltīta monogrāfija. Sastādītāja Laima Slava. Pētnieku Daces Lambergas, Gledisas Fabras, Natālijas Jevsejevas, Ingas Pērkones raksti un viņa skolnieka Herberta Sila atmiņas dod ieskatu dažādos mākslinieka dzīves un daiļrades posmos. Bagātīgs ilustrāciju klāsts. Apgāda cena 30 €.

VĒSTURE. AIJA JANSONE. APĢĒRBA ATTĪSTĪBA ZEMGALĒ 19. GADSIMTĀ. IZDEVIS LATVIJAS NACIONĀLAIS KULTŪRAS CENTRS. Vēsturniece sniedz mūsdienu redzējumu par laikmeta ietekmi uz apģērba attīstību Zemgalē 19. gadsimtā, kā arī precizē Zemgalē valkātā apģērba attīstības posmus un tendences, kas lielā mērā bija saistīti ar tā laika vērtībām un ideāliem. Grāmatu var iegādāties Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

ROMĀNS. PATRIKS MODIANO. LAI TU NEAPMALDĪTOS ŠAJĀ APKĀRTNĒ. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Nobela prēmijas laureāta romāns izaicina laika ritumu, rakstījis franču izdevums Télérama. Romāns ir pusmūža vīra ceļš savu atmiņu pasaulē, mēģinot atcerēties senas vasaras notikumus. Taču tas ir arī smalki poētisks vēstījums par atmiņas dabu. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 9,99 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu