Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pieprasījis Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam pārtraukt uzlidojumus nemiernieku kontrolētām teritorijām Alepo pilsētā, tā cenšoties atjaunot pamieru. Alepo joprojām atrodas ap 250 000 cilvēku. Attēlā: neseno uzlidojumu postījumi Alepo rejonā Bab el-Hadidi.

Nedēļas notikumi pasaulē


Baltijas valstīs un Polijā NATO gatavojas izvietot četrus bataljonus
– aptuveni 4000 karavīru, lai stiprinātu alianses robežu ar Krieviju. ASV, visticamāk, piešķirs divus bataljonus, bet Vācija un Lielbritānija katra pa vienam bataljonam. Tā ir atbilde uz Krievijas pieaugošo aktivitāti Baltijas valstu tuvumā.

Galvenajam Parīzes slaktiņa lietas aizdomās turētajam Salaham Abdeslamam Francijā izvirzītas apsūdzības par līdzdalību 13. novembra teroraktos Parīzē. Marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis, kurš uzauga Beļģijā, iespējams, ir pēdējais dzīvais no teroristu grupas, kas Parīzē nogalināja 130 cilvēkus.

Krievijas okupētās un anektētās Krimas tiesas lēmums aizliegt Krimas tatāru pārstāvības institūcijas Medžlisa darbību ir brutāls uzbrukums Krimas tatāru tiesībām, paziņojis ES ārlietu dienests. Krimas tiesa atzina Medžlisu par «ekstrēmistisku organizāciju».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu