Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Šokolāde

 

ooo Šokolāde / Chocolat. Franču aktiera un režisora Rošdī Zema (Slavas dienas) filma ir iejūtīgs stāsts par pirmā melnādainā klauna – titulvaroņa Šokolādes – gaitām 19. gadsimta Francijā. Tā krāšņi iedzīvina laikmeta elpu, vizuālo spozmi, kā arī sabiedrību un tās aizspriedumus, vienlaikus fokusējoties uz Omāra Sī spēlētā titulvaroņa attiecībām ar savu partneri Futitu (cirka mākslinieka Džeimsa Terjēra atveidojumā). Lai arī filma ir aizraujoša, nepamet sajūta, ka režisors dažas nianses ir «piegludinājis», it kā vēloties izdabāt skatītājiem. Taču tas nemaina Omāra Sī (Neaizskaramie, Samba) un Terjēra aktierspēli: viņi ir šī kinodarba īstās pērles. No 29. aprīļa.

Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš / Captain America: Civil War. Marvel komiksu ekranizācijas katru pavasari iekaro kinoekrānus gluži vai ar pulksteņa precizitāti – šoreiz tā ir brāļu Entonija un Džo Ruso veidotā spraiga sižeta drāma par konfliktu Atriebēju supervaroņu pulka iekšienē. Atriebēju filmu franšīze nu ir viena no pelnošākajām (un arī dārgākajām) mūsdienu Holivudas kino un ne velti. Zvaigžņu plejāde (Kriss Evanss, Skārleta Johansone, Roberts Daunijs jaunākais, šajā filmā arī izcilais vācu aktieris Daniels Brūls), miljoniem vērti specefekti, kodolīgs, spriedzes pārpildīts scenārijs ir izklaides kino vistīrākajā veidā. Neesmu redzējusi. Kino no 29. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu