Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā


Atlaista no darba visa valsts a/s Latvijas pasts valde
ar tās vadītāju Arni Salnāju priekšgalā. Satiksmes ministrija atlaišanu pamato ar pēdējā pārbaudē konstatētajiem pārvaldības trūkumiem uzņēmumā. Iespējams, viens no tiem ir tas, ka divus gadus 3000 eiro lielu algu saņēmis bijušais Augstākās Padomes deputāts Jānis Gavars, kurš darbā nav rādījies un nevar paskaidrot savu ieguldījumu, vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga.

Saeima pieņēma pretrunīgi vērtētos Krimināllikuma grozījumus, kuru mērķis ir hibrīddraudu novēršana. Norma par valsts noslēpuma iegūšanu, kas radīja bažas par tās iespējamo izmantošanu pret žurnālistiem un tā dēvētajiem trauksmes cēlājiem, pagaidām izslēgta no likuma. Tās izskatīšana atlikta uz divām nedēļām pēc diskusijām par Eiropas Cilvēktiesību tiesas lēmumiem.

Zemākais pedagogu atalgojums būs 680 eiro līdzšinējo 420 eiro vietā, paredz jaunais pedagogu algu modelis, kuru iecerēts ieviest jau no 1. septembra. Izglītības un zinātnes ministrija aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%. Toties pedagogu algu reforma paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu