Plāns ir, naudas nav • IR.lv

Plāns ir, naudas nav

6
Pauls Raudseps

Valdības rīcības plāns nepasaka, kā iekasēt nodokļos solīto papildu miljardu 

Māris Kučinskis ir pragmātisks, piezemēts cilvēks, un viņa valdība apstiprinājusi viņa raksturam atbilstošu rīcības plānu.

Aprīļa sākumā premjerministrs atmeta atpakaļ vairāku ministriju iesniegtos priekšlikumus, prasot svītrot «ar naudu nesegtās» ieceres, kuras parādītos plānā tikai skata pēc. Tik tiešām – izskatot Ministru kabineta otrdien pieņemto dokumentu, rodas iespaids, ka valdība pārsvarā sakoncentrējusies uz konkrētiem, izdarāmiem uzdevumiem, nevis uz kādu gaisa piļu būvēšanu. Lielā izklājlapa, kurā uzskaitīti turpat trīs simti darāmo darbu un darbiņu, pat noteikts, ka katru gadu būtu jānoorganizē 16 mūsu uzņēmēju stendi starptautiskās izstādēs ārzemēs, un uzskaitīts, tieši kuros robežpunktos 2016. gadā plānots uzstādīt kravas kontroles rentgeniekārtas. (Diemžēl nav minēts, vai tās tiks aprīkotas ar zibensnovedējiem.)

Tiesa, ir arī šādas tādas gluži konkrētas apņemšanās, kuras piešķir dokumentam vai nu sirsnīgi nereālu, vai arī uzmācīgi absurdu piegaršu atkarībā no skatītāja redzespunkta. Piemēram, valdība apņēmusies līdz nākamā gada beigām palielināt Latvijā noslēgto laulību skaitu un samazināt šķiršanos skaitu. Varbūt ZZS cer LTV redzēt raidījumu Saimnieks savā zemē meklē sievu? Katrā ziņā tas būtu jautrāk nekā neērtais klusums, kas iestātos, ja kabineta sēdē paprasītu piecelties kājās ministriem ar vienu nemainīgu dzīves draugu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu