Aukstuma apsēstie • IR.lv

Aukstuma apsēstie

2
Vims Hofs uz ledāja Islandē.
Gunita Nagle

Elpošana, meditācija un rūdīšanās – Vima Hofa metodes piekritēji zina, kur atrast jaunu enerģiju

Vienpadsmit minūtes ledusaukstā āliņģī. Tas ir Māra Žundas personīgais rekords. Nevis peldot, spiedzot un lēkājot, bet nekustinot pat pirkstus. Elpoja mierīgi un dziļi, domās koncentrējās uz asinsriti. Māris ir pārliecināts, ka nīderlandieša Vima Hofa metode darbojas – ar vienkāršiem elpošanas un koncentrēšanās vingrinājumiem, kurus var pildīt jebkurā gadalaikā un vietā, ikviens var sasniegt jaunas izturības robežas. 

Rekordu vīrs

Par ledusvīru dēvētajam Vimam Hofam pieder 20 rekordi. Viņš ir rāpies Everestā, ģērbies tikai šortos un zābakos. Līdz virsotnei neuzkāpa, bet tik un tā neviens cits puspliks nav ticis augstāk par 6000 metriem, kur sala, vēja un ledus lavīnu dēļ daudzi ir nomiruši, guvuši traumas vai sajukuši prātā. 2008. gadā viņš nostāvēja ledus vannā stundu, 13 minūtes un 48 sekundes. Ģērbies īsbiksēs un zābakos, uzkāpa Kilimandžāro kalnā un noskrēja maratonu Somijā mīnus 20 grādos. Viņš pārspēja personīgos rekordus, nosēdēdams ledus vannā stundu un 52 minūtes, noskrēja maratonu, nedzerot ūdeni, un ko tik vēl nav iespējis. 

Vērojot klipiņus, kuros kārnais vīrs puķainos šortos, ar bārdu un izspūrušu matu ērkuli uzkāpj kokā un dzied vai, sekotāju aplenkts, sniegā puspliks dejo, ir liels kārdinājums domāt, ka viņš ir traks dīvainis, kuram piemīt fenomenālas spējas. Taču šis vīrs apgalvo, ka neko jokainu nedara. Vēl vairāk – nīderlandietim ir izdevies pierādīt, ka ar viņa metodēm jebkurš cilvēks spēj kontrolēt savu veģetatīvo nervu sistēmu. Pēdējos gados viņam ir arvien vairāk sekotāju visā pasaulē. Arī Latvijā ir cilvēki, kas saka: tas nav joks, tas strādā!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu