Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

8
Virsotne

 


oooo
 Virsotne / High Rise. Pazīstamā angļu autora Džeimsa Greiema Balarada romāna ekranizācija – distopiska drāma ar trillera ielaidumiem. Filma ir spēcīga alegorija par šķiru cīņām un cinisks skatījums uz sabiedrības hierarhiju, kā arī cilvēka dabu. Lai arī stāstnieciski intriģējoša, šī 70. gadu estētikā ieturētā lente brīžam cieš no bezformīguma un mērenības. Toties Toms Hidlstons galvenajā lomā – noslēpumains un šarmants.  Kino no 22. aprīļa.

ooo Belgica. Smeldzīgās beļģu drāmas Pārrautais aplis (The Broken Circle Breakdown) režisora Fēliksa fon Groningena jaunākais darbs ir ieskats naktsdzīves aizkulisēs – divu brāļu pārvaldītā klubā. Savstarpējās attiecības, neprāta robežas šķērsošana un «andergraunds» kā zem lupas ir interesantas stāsta komponentes, taču ir jūtams laba scenārija trūkums, kas šo jandāliņu spētu saturēt kopā. Kinoteātrī Splendid Palace no 15. aprīļa.

ooo Noziedznieks / Criminal. Lai arī prāta mežģis par domu un apziņas pārnešanu uz citām smadzenēm nav veiksmīgs un gudrs scenārija elements, šis trilleris ir cienīgs sava žanra eksemplārs. Spraiga dinamika, vienkāršais stāsta mugurkauls par «kaķa un peles» vajāšanas spēlīti ir izspēlēts azartiski. Turklāt kāds «vecmeistaru» ansamblis – Kevins Kostners, Gerijs Oldmens, Tomijs Lī Džounss! Kino no 22. aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu