Rīgas bārddziņi • IR.lv

Rīgas bārddziņi

6
«Svaiguma sajūta, ko iegūsti, kad noskujies vai sakop bārdu, ir tas pats, ko sieviete jūt pēc friziera vai kosmetologa apmeklējuma,» salīdzina Rīgas bārddziņa boss Kārlis Zemgalietis. Attēlā — ar kolēģi Rūdolfu Spotu.
Ieva Puķe

Galvaspilsētas centrā cits pēc cita izauguši stilīgi bārddziņu saloni. Nē, tā nav bārdu revolūcija, bet vīriešu frizētavu revolūcija gan

Jūs šeit esat ienākusi izņēmuma kārtā, – to sakot, Edgara Rozenvalda sejā parādās rāms smaids. Vestes izgriezumā perfekti ielocīta kaklasaite, pieskaņots krekls ar zeltītām manšetu pogām, kas «saspēlējas» ar pulksteni, maza bārdiņa un ūsas, ieeļļoti, atpakaļ atglausti mati – Grēcinieku ielas frizētavas Wood Religion Barber Shop saimnieks ir laba reklāma savam biznesam. «Jā, Latvijā sievietes ir īpašas,» Edgars, diplomātiski murrā kā Češīras kaķis Alisē Brīnumzemē. «Viņas runā, bet vīrietis sēž blakus un klusē. Nekur Eiropā nav tā, ka sieviete atved savu vīrieti, nosēdina frizētavā un izrīko, ko viņam darīt. Vīrietis grib parunāt ar kaimiņu – viņa uzreiz kontrolē. Un pēc tam saka, ka vīrieši Latvijā ir vāji!»

«Pie jums tā ir bijis?» ainiņa nudien šķiet pārāk vienkāršota. «Tūkstoš reižu!» Edgars skumji pašūpo galvu, tad apmierināti sakrusto rokas uz krūtīm. «Soli pa solim, un mēs to mainījām. Es pirmais Latvijā frizētavā nelaidu iekšā sievietes. Ja atnāk līdzi vīram, uzreiz sakām: «Būtu labi, ja jūs pagaidītu savu vīru citā vietā, jo šis ir arī vīriešu klubs!» Cik stipri viņa grib kontrolēt, tik stipri mēs pateiksim – nē. Ir pat bijis, ka sieviete saka – sūdzēs mūs tiesā! Par diskrimināciju. Bet vai tā ir diskriminācija? Nē. Vīrs 99% gadījumu ir priecīgs. Saka paldies. Uzreiz paņem aliņu vai kokteili, sāk atpūsties.»

Būt skaistam – tas nav slikti!

Vīrs 30. gadu dendija paskatā bija pirmais, kas Latvijā iedomājās atvērt tā dēvēto barber shop – vīriešu salonu, kur līdzās matu griešanai tiek piedāvāti arī bārddziņa pakalpojumi. Maijā pirms trim gadiem kā nebijis vaibsts Rīgas sejā Vecrīgā, līdzās Romas viesnīcai, parādījās Wood Religion Barber Shop. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu