Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Beļģijas policija notvērusi Muhamedu Abrini, kurš esot atzinies, ka tieši viņš ir 22. martā novērošanas kameru fiksētais «vīrietis cepurē» Briseles lidostā kopā ar diviem spridzinātājiem pašnāvniekiem. Abrini arī bija pēdējais zināmais aizdomās turētais par slaktiņa sarīkošana Parīzē pērn novembrī. Tagad viņš izmeklētājiem stāsta, ka sprādzieni Briseles lidostā un metro bijis sasteigts uzbrukumus, baidoties no iespējamā aresta. Patiesībā viņi plānojuši atkārtotus uzbrukumus Parīzē.

Nedēļas notikumi pasaulē


Demisionējis Ukrainas premjers Arsēnijs Jaceņuks.
Viņa lēmumu ietekmējusi gan «valstī mākslīgi izraisītā politiskā krīze», gan vēlme «mainīt vienu personu», jo valdības maiņas process pārvērties par neprātīgu skrējienu uz vietas, padarot aklus politiķus un paralizējot viņu vēlmi panākt reālas pārmaiņas. «Petro Porošenko bloka» parlamenta frakcija premjerministra amatam izvirzījusi Augstākās Radas spīkeru Volodimiru Groismanu.

Plāna trūkums Lībijai pēc diktatora Muamara Kadafi krišanas bija Baraka Obamas prezidentūras lielākā kļūda, intervijā TV kanālam Fox News atzina pats ASV prezidents. Tomēr iejaukšanos Lībijas notikumos viņš uzskata par pareizu rīcību. Pēc Kadafi krišanas Lībijā sākās haoss, konkurējošiem kaujinieku grupējumiem cīnoties par varu, kamēr valstī savas pozīcijas palēnām nostiprināja teroristu grupējums Daesh.

Krievijas prezidents Vladi­mirs Putins izveidojis savu personīgo armiju – Nacionālo gvardi uz Iekšlietu ministrijas Iekšējā karaspēka bāzes. Tās uzdevums būs cīņa ar terorismu un organizēto noziedzību, gvarde turpinās pildīt Īpašo uzdevumu mobilās vienības (OMON) un Īpašās ātrās reaģēšanas vienības (SOBR) funkcijas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu