Reinis Bergmanis (12), programmētājs • IR.lv

Reinis Bergmanis (12), programmētājs

3
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas un Microsoft Latvia rīkotajā konkursā piedalījās 250 bērnu no 12 līdz 19 gadu vecumam, bija 18 finālistu, uzvarēja Reinis — jaunākais no visiem.
Gunita Nagle

 

Reinis brīdina: mācīšanās var radīt atkarību! Šis uzraksts ir pirmais, kas ieraugāms viņa veidotajā mājaslapā Igdb.azurewebsites.net. Tajā ir seši paša Reiņa zīmēti spēļu nodaļu vadītāji. Ja ar kursoru cilvēciņa veidolā uzklikšķina uz kādu no šiem priekšniekiem, viņš aizved pie attiecīgās tēmas spēlēm. Pavisam to ir 189. Šī ir pirmā mājaslapa, kurā vienuviet redzamas visas zināmās izglītojošās spēles. Tik forša, ka Reinis par to skolēnu programmēšanas konkursā Programmē savai nākotnei ieguva 1. vietu. 

«Nē, neesmu datorspēļu atkarīgais,» platu smaidu saka Reinis. Viņš ir spēlējis Minecraft, aizrāvies ar stratēģisko spēli Clash Of Clans, bet no datora jāvelk nost tad, ja pārlieku ilgi skatās dokumentālas filmas par vēsturi, ģeogrāfiju, uzņēmējdarbību. Pēdējā laikā aizrāvies ar ASV prezidenta amata kandidātu debatēm, stāsta Reiņa mamma Vaira Bergmane. «Jā, es gribētu, lai ASV prezidenta vēlēšanās uzvar Bērnijs Sanderss,» saka Reinis. «Viņam ir tādi paši politiskie uzskati kā man: vajag regulēt akciju tirgu, lai neveidotos monopoluzņēmumi, un legalizēt marihuānu izmantošanai medicīnā.»

Angļu valodu Reinis iemācījās, maziņš skatoties multenes. Vecāki ievēroja, ka puika smejas par angļu valodā pateiktajiem jokiem, un sešu gadu vecumā aizveda uz angļu valodas studiju. Tagad mamma pukojas, ka Reinis, gatavojot skolai darbu par Aspaziju, informāciju tīmeklī lasa angļu valodā. «Bet mammu, par Aspaziju, tāpat kā par barikādēm, Vikipēdijā angļu valodā ir daudz vairāk informācijas nekā latviešu valodā,» saka Reinis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu