Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans ieradies kara hospitālī Erevānā apciemot Kalnu Karabahā ievainotos kareivjus.

Nedēļas notikumi pasaulē

Starptautisks žurnālistu pētījums, izanalizējot no Panamas juridiskās firmas Mossack Fonseca datu centra nopludinātos 11,5 miljonus nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm, atklāj, ka nodokļus slēpuši 12 pašreizējie un bijušie valstu vadītāji. Bez grēka nav arī Baltijas valstis, visvairāk Panamas firmu izmantojuši Latvijas pārstāvji. Uzzinot, ka ārzonā glabājas Islandes premjera ģimenes nauda, Reikja-vīkā demonstrācijā piedalījies lielāks skaits cilvēku nekā 2009. gadā, kad tika piespiesta atkāpties labējā valdība, kuru tauta vainoja valsts banku sabrukumā.

ES paplašinājusi sankcijas pret Ziemeļkoreju. Tas darīts saskaņā ar ANO Drošības padomes rezolūciju, kas tika pieņemta šogad 2. martā. Jaunās sankcijas ietver aizliegumu eksportēt un importēt tos priekšmetus, kas «varētu palīdzēt Ziemeļkorejas bruņotajiem spēkiem to attīstībai». Pirmoreiz ES ierobežojošas sankcijas pret Ziemeļkoreju ieviesa 2006. gadā.

ASV plāno uz Austrumeiropu nosūtīt tanku brigādi, paziņoja ASV Aizsardzības ministrija. Šis plāns ir reakcija uz NATO sabiedroto Eiropā raizēm par Krievijas agresiju. Tanku brigādes pārdislokācija sāksies 2017. gada februārī. Tiek pieļauts, ka tanku daļas var tikt izvietotas tiešā Krievijas robežu tuvumā Baltijas valstīs un Polijā, kā arī Rumānijā un Bulgārijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu