Panamas trieciens • IR.lv

Panamas trieciens

7
Negaiss Panamas galvaspilsētā

Svētdien vairākās valstīs vienlaikus izmeklējošie žurnālisti sāka publicēt rakstus par finanšu dokumentiem, kas nopludināti no Panamā bāzētas juristu firmas. Izrādās, ka tā palīdz ārzonās slēpt naudu vismaz 140 politiķiem un sabiedrībā pazīstamām personām no dažādām valstīm. Visskarbākais atmaskojums ir skāris Kremli: Putinam pietuvinātas personas čaulu kompānijās nobēdzinājušas vismaz divus miljardus dolāru

Sirsnīgs foto. Centrā stāv Vladimirs Putins, rokās turot jaundzimušo meitu Mariju. Blakus sieva Ludmila ar ziediem. Malās krustvecāki Ira un Sergejs Roldugini. Marija, saukta arī par Mašu, piedzima 1985. gada 28. aprīlī. Fotogrāfija tapusi drīz pēc tam. Vieta: Ļeņingrada. Jaunā tēva nodarbošanās: VDK virsnieks. 

Roldugins bija likumsakarīga krusttēva izvēle, jo Putinu pazina jau astoņus gadus un sauca par savu labāko draugu. Kad Putins mācījās VDK skolā, viens no kursantiem bija Roldugina brālis. «Arī Volodja man bija kā brālis,» par savu veco draugu Putinu agrāk stāstījis Roldugins, atceroties kopējus jaunības piedzīvojumus: pilsētas ielās pavadītus vakarus, kopīgu uzdziedāšanu, iesaistīšanos kautiņos, futbola spēlēšanu. «Viņš bija sīksts kā buldogs,» tagadējo Krievijas prezidentu raksturojis draugs. 

Kādu dienu Roldugins uzaicināja Vo-lodju ekskursijā, jo vēlējās savā pirmajā žigulī izvizināt stjuarti, ar kuru bija iepazinies Kaļiņingradā. Vakarā visi devās uz izrādi Ļensovet teātrī. Līdzi atnāca vēl viena Aeroflot s-tjuarte Ludmila, ko Roldugins galanti nosēdināja blakus Putinam. 1983. gadā zilacainā Ludmila kļuva par Putina kundzi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu