Dumpis • IR.lv

Dumpis

4
Alternatīva Vācijai atbalstītāji Magdeburgā līksmo pēc pirmo provizorisko rezultātu paziņošanas triju federālo zemju vēlēšanās. Magdeburga ir Saksijas-Anhaltes galvaspilsēta. Šajā zemē labējā partija ieguva 24% balsu.

Vāciju saviļņojuši labējo populistu sasniegumi nesenajās federālo zemju vēlēšanās. Viens no viņu veiksmes balstiem ir nievas pret politisko eliti un dusmas uz kancleri Angelu Merkeli

Kāpēc cilvēki balso par labējā spārna antiimigrācijas partiju Alternatīva Vācijai (AfD)? Tas ir labs jautājums, ko uzdot Haraldam Šēferam, viesnīcas īpašniekam Manheimas pilsētā valsts dienvidrietumos. Izaudzis katoļticīgā ģimenē, studējis ekonomiku. Cik vien pats spēj atcerēties, vienmēr balsojis par Kristīgo demokrātu savienību CDU, kas pēdējos gados automātiski nozīmēja, ka viņš ir kancleres Angelas Merkeles atbalstītājs.

Taču 13. marta svētdienā dzimtās Bādenes-Virtembergas zemes parlamenta vēlēšanās viņš izdarīja citu izvēli, atbal-stot cilvēkus, kas regulāri sauc: «Merkelei ir jāvācas prom!», un šķendējas, ka «mūsu līderi visu laiku melo». Viņš nobalsoja par partiju, kuras vadītāja ir aicinājusi šaut uz bēgļiem, lai tie nevarētu šķērsot Vācijas robežu. Viņš deva priekšroku sludinātājiem, kuri ir pārliecināti, ka Āfrikā dzimušie cilvēki ir ģenētiski ieprogrammēti cita veida reproduktīvai uzvedībai. Viņš klusējot piekrita ieteikumam, ka kanclerei laiks bēgt trimdā uz Čīli, ja vien viņa vēlas paglābties no vardarbīgas patriekšanas.

Patiesībā Šēfers nevēlas, lai uz bēgļiem šautu. Gluži pretēji – viņš lielākoties nepiekrīt AfD līderu retorikai šajā jautājumā. Palīdzēšana grūtībās nonākušiem ļaudīm viņam šķiet svarīga. Pat izsūtījis ķēdes vēstuli savas baznīcas draudzes locekļiem, mudinot solidarizēties ar iebraucējiem no Sīrijas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu