Kā tas iespējams? • IR.lv

Kā tas iespējams?

3
Max Roos ielas nama augšstāvā tika izgatavotas bumbas uzbrukumiem Briseles lidostā un metro. Kaimiņi bija sūdzējušies par ķīmiskām smakām un bieži nākošiem un ejošiem nezināmiem vīriešiem, taču vietējais policists šo informāciju pārbaudīja pavirši.

Beļģijas drošības dienesti tiek šaustīti par vairākiem garām palaistiem pavedieniem, kas, iespējams, būtu palīdzējuši nepieļaut pagājušajā nedēļā notikušos terora aktus Briselē

Ķīmiskas vielas smaka, kas nāca no sestā stāvā dzīvokļa, ēkas īpašniekam izraisīja nelabumu. Citiem kaimiņiem nepazīstamu vīriešu rosīšanās lielākoties tukšu namu kvartālā Briseles ziemeļos likās aizdomīga, un viņi par to ziņoja policijai. Nepatīkamu smaku no bagāžas somām juta arī taksometra vadītājs, kurš trīs jaunus vīriešus aizveda uz Briseles lidostu.

Taču visas šeit minētās un arī citas aizdomīgās pazīmes, kas tika novērotas pēdējos divos mēnešos, vienā ķēdē sarindojās tikai 22. marta rītā pulksten 7.58, kad divi sprādzieni nogranda lidostas reģistratūras zālē un pēc stundas vēl viens satricināja metro staciju pilsētas centrā. Uzbrukumos dzīvību zaudēja 35 cilvēki. Visi trīs paštaisītie spridzekļi bija sameistaroti plašā un patukšā dzīvojamā istabā augšstāva dzīvoklī Max Roos ielā 4 Briseles rajonā Shārbēkā.

Lidostā tika atrasta vēl viena, visjaudīgākā bumba, kas nebija eksplodējusi. Taču lielu postu bija nodarījušas jau pirmās divas, kuras izrāva caurumu griestos un sakropļoja daudzus cilvēkus, kas stāvēja rindā, lai reģistrētos lidojumiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu