Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
Briseles melnā diena — trijos teroristu sarīkotos sprādzienos otrdien Beļģijas galvaspilsētā gāja bojā vismaz 34 cilvēki, bet 136 guva savainojumus. Sprādzieni notika Briseles lidostā un pilsētas metro sistēmā. Briselē un visā Beļģijā izsludināts augstākais terora draudu līmenis — ceturtais.

Nedēļas notikumi pasaulē

Policijas operācijā Briselē arestēts Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās par piedalīšanos Parīzes slaktiņā. Viņam līdz šim no likumsargiem bija izdevies izvairīties. Ar DNS testu palīdzību izdevies identificēt arī Abdeslama līdzgaitnieku. Tas ir Nažīms Lāšaruī (24), kas aizvien bēguļo. Prokurors Frederiks van Līvs uzskata, ka līdz lietas atrisinājumam vēl ir tālu, lai arī izmeklētājiem jau izdevies savākt vienkopus diezgan daudz šīs «puzles» gabalu un pēdējās dienās vairāki ielikti savās vietās.

Nolaupītajai Ukrainas kara aviācijas pilotei Nadeždai Savčenko Krievijas tiesa piespriedusi 22 gadus cietumsoda, atzīstot par vainīgu krievu žurnālistu nogalināšanā. Turklāt jāsamaksā 30 tūkstoši rubļu par it kā nelikumīgu Krievijas robežas šķērsošanu. Starptautiskā cilvēktiesību organizācija Amnes-ty International Savčenko tiesu Krievijā nosaukusi par dziļi politizētu, lidotājai nebija nekādu aizstāvības iespēju.

Ukraina ir paveikusi nepieciešamās reformas, lai Eiropas Komisija aprīlī rekomendētu bezvīzu režīma ieviešanu starp ES un Ukrainu, paziņoja Komisijas prezidents Žans Klods Junkers. Ukrainas parlaments pieņēma nozīmīgu pretkorupcijas likumu, kas bija nepieciešams bezvīzu režīma iegūšanai. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu