«Noticis tas, no kā baidījāmies» • IR.lv

«Noticis tas, no kā baidījāmies»

4
Divi bojāgājušie lidojumu reģistrācijas zālē Briseles lidostā.

Teroristu sarīkotā spridzināšana Briseles lidostā un metro liek izvērtēt draudus visai Eiropai

Otrdienas rītā neilgi pirms darba dienas sākuma daudzi Briseles iedzīvotāji pēkšņi kļuva par šausminošu ainu lieciniekiem, kurām līdzīgas bija jāskata parīziešiem pagājušā gada 13. novembrī, bet pirms un pēc tam – vēl daudziem cilvēkiem Turcijā, Irākā un citviet.

Astoņos no rīta (deviņos pēc Latvijas laika) divi pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni nogranda Briseles Zaventemas lidostas reģistrācijas zālē. «Kāds vīrietis izkliedza dažus vārdus arābiski, tad es izdzirdēju milzīgu sprādzienu,» joprojām asinīm klātām rokām aģentūrai AFP stāstīja lidostas bagāžas drošības darbinieks Alfonss Ljurā.  «Es devos pēc tējas mirklī, kad atskanēja pirmā eksplozija. Griesti gāzās lejā, visriņķi bija atlūzas. Sākās vispārēja panika. Mēs baidījāmies, ka sāksies šaušana, tomēr nekas tāds nesekoja. Galvenais, ko atceros, – dūmi. Oda pēc deguma. Uzreiz bija skaidrs, ka tas ir spridzeklis,» BBC stāstījis pasažieris Džeimss Firkins.

Aptuveni pēc stundas vēl viena bumba tika uzspridzināta metro vilciena vagonā pie Mālbekas stacijas – vienas no trim galvenajām metro stacijām Briseles ES institūciju rajonā. «Izdzisa gaismas, visur bija pilns ar dūmiem, skanēja daudzi sprādzieni, visi nokrita uz grīdas. Par laimi, man izdevās izbēgt,» portāla Politico korespondentei stāstīja kāds notikuma aculiecinieks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu