Roboti • IR.lv

Roboti

2
Nellija Ločmele

 

Uzskatu šo par savu otro dzimšanas dienu, pēc sprādzieniem Briselē saka Olga, kura otrdien ieradās darbā agrāk un izglābās no nāves. Desmitiem un simtiem tā nepaveicās, viņi mira lidostā un metro vai tika ievainoti džihādistu teroraktos tikai dažas dienas pēc tam, kad Beļģijas policija beidzot sagūstīja Parīzes slaktiņa organizētāju. Trauksmes vajātā ES «galvaspilsēta» piedzīvoja murgu, kas bija gaidāms.

Pašpasludinātā karā pret Rietumiem islāma fanātiķi gatavi slepkavot nevainīgus cilvēkus, lai demonstrētu… Ko? Varonību? Par to vērtīgs komentārs ir Harijam Tumanam, kas nule ieguvis gada vēsturnieka titulu un intervijā saka: «Ir ārkārtīgi liela atšķirība, vai cilvēks ar varonību izglābj citu dzīves, savu valsti, vai iznīcina nevainīgus cilvēkus. Varonis nav robots, kas nogalina.» Modernajā pasaulē, kur daudz uzticēts mašīnām, cilvēcības saglabāšana kļūst par dzīvības un nāves jautājumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu