Ledus un zelts • IR.lv

Ledus un zelts

1
Nellija Ločmele

 

Smaids nāk no sirds, tomēr nogurums pēc zeltu nesošās sezonas ir skaidri jūtams, un viņi to nemaz neslēpj. Martins Dukurs, kurš skeletona vēsturē sevi ierakstījis kā pirmais četrkārtējais pasaules čempions, un Oskars Melbārdis, kura vadītais bobsleja četrinieks sagādāja patīkamu pārsteigumu sev un faniem. Nule abi beidzot pārradušies Latvijā, jo pēc uzvarām vēl devās iemēģināt nākamo ziemas olimpisko spēļu trasi Dienvidkorejā. Sportisti tagad var atļauties atkāpi no dzelžainās disciplīnas kāda našķa vai izlaista rīta krosiņa veidā, taču laiku sarunai atrod labprāt un nekurn par jautājumiem, kuri pašiem šķiet sen jau atbildēti vai arī neatbildami.

Protams, ģimene un māju sajūta ir stingrais pamats zem kājām, šļūcot pa ledus līkumiem tālu prom no Latvijas. Kad Martinam kļūst skumji sacensību laikā vienam pašam viesnīcas istabiņā kopā tikai ar savām kamanām (jā, tās arī nakšņo numuriņā, lai citi neizokšķerē tehniskos smalkumus), tad atliek piezvanīt meitām, lai atcerētos, kas dzīvē tiešām ir vissvarīgākais.

Nav prāta darbs pēc smagas sezonas jautāt par ambicioziem mērķiem nākamajā olimpiādē. Bet viņi, protams, zina, ka līdzjutēji gaida un tic – šie puiši no ledus māk uzdabūt zeltu!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu