Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Pēc FKTK ierosinājuma Eiropas Centrālā banka anulējusi Trasta komercbankas licenci. Banka, kas darbojās kopš 1989. gada, ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus svarīgās darbības jomās, secināts, ka banku nav iespējams glābt. Bankas lielākie akcionāri bija Igors Buimisters un Ivans Fursins. Lai izmaksātu valsts garantēto atlīdzību bankas noguldītājiem, nepieciešami apmēram 64 miljoni eiro, saka FKTK priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

Valsts ieņēmumu dienesta vadībai tuvākajā laikā jāveic visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotācija. Turpmāk rotācija VID struktūrās būs regulāra, un tā būs jānodrošina ik pa pieciem gadiem. Tas nolemts pēc negodprātīgo VID darbinieku saraksta sastādīšanas. Tajā iekļauti 29 VID darbinieki. Nesen VID vadītāja Ināra Pētersone no amata atbrīvoja savu vietnieku muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali. 

Partijas Vienotība reitings februārī samazinājās līdz 5,4%, liecina pētījumu centra SKDS dati. Savukārt Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) pietuvojusies joprojām reitinga līderos esošajai Saskaņai – par Saskaņu balsotu 18,5% vēlētāju, bet par ZZS – 18,1%. Toties par Nacionālo apvienību balsotu 8,3% vēlētāju, liecina pēc LTV raidījuma De facto pasūtījuma veiktais pētījums.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu