Pulveris izšauts, ko tālāk? • IR.lv

Pulveris izšauts, ko tālāk?

7
Ilustrācija — Ernests Kļaviņš
Māra Miķelsone

Lai arī ambiciozie auditorijas mērķi vēl nav sasniegti, sabiedriskā medija vadība arī turpmāk uzticēta līdzšinējam valdes priekšsēdētājam Ivaram Beltem. Pēctecība ir galvenais arguments, tāpēc no jauna meklēs tikai satura un finanšu pārraugus Latvijas televīzijas valdē. Kā LTV vadība turpmāk atrisinās sarežģīto uzdevumu – naudas būs mazāk, bet auditorijas uzmanība jānotur?

Latvijas televīzija nav gaļas kombināts, kur var ātri nomainīt direktoru un viss būs kārtībā, – cilvēki ir radoši, ar viņu domām jārēķinās, Ir saka Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Dace Ķezbere. Vairāk nekā 400 cilvēku lielā LTV kolektīva atbalsts esot viens no trim vaļiem, uz kā balstīts padomes lēmums pagarināt valdes priekšsēdētāja Ivara Beltes pilnvaras vēl uz pieciem gadiem, kamēr uz divu valdes locekļu amatiem šonedēļ izsludināts jauns konkurss. LTV radošo darbinieku arodbiedrības vadītāja, dokumentālo raidījumu daļas redaktore Sarmīte Plūme teic, ka arodbiedrība uzticas Beltem, jo zina, ko un kā viņš dara. «Šajos gados viņš ir komunicējis gandrīz ar ikvienu, savu darbību ir pierādījis,» saka Plūme. Par pārējiem valdes locekļiem – Māri Skujiņu un Sergeju Ņesterovu – to viņa neapgalvo. Pirmajam tiek pārmesta nespēja sarunāties un finanšu lietas padarīt caurskatāmas arī darbiniekiem, bet par otru Plūme teic, ka LTV saturu veidojošie darbinieki nezina, ar ko īsti nodarbojas par saturu atbildīgais Ņesterovs.

Aprīlī beidzas pirms trim gadiem ievēlētās LTV valdes pilnvaras. Cik skaļas emocijas pavadīja sabiedriskā medija valdes apstiprināšanu 2013. gada sākumā, tik šogad negaidītā vienprātībā visas puses atbalsta Beltes palikšanu amatā. Šā lēmuma politiskās aizkulises ir ēnainas, toties skaļi šķind maks – pēc dāsnā finanšu pieauguma aizvadītajos gados tagad LTV jāatgriežas pie budžeta diētas, vienlaikus cenšoties noturēt piesaistīto auditorijas uzmanību.

Beltes fenomens

Kad pirms trim gadiem Ivaru Belti – bijušo mediju holdinga Baltijas Mediju alianse izpilddirektoru – apstiprināja par LTV valdes priekšsēdētāju, žurnāliste Inga Šņore nedomāja, ka šogad atzīs Belti par «patīkamu pārsteigumu», jo viņš nav mēģinājis ietekmēt vai vājināt LTV saturu. Šņore toreiz publiski LTV sapulcē izteica bažas par jaunā vadītāja neatkarību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu