Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima ar 60 balsīm par, 32 pret un nevienam deputātam neatturoties apstiprināja Māra Kučinska (ZZS) izveidoto valdību. Valdībā darbu turpina 11 ministri no iepriekšējā Ministru kabineta. Līdzšinējos amatus saglabās astoņi ministri, savukārt trīs ministri vadīs citas ministrijas. Šis ir Latvijas valsts 39. Ministru kabinets.

Partija Vienotība sākusi rindu «tīrīšanu» – jautājumu par Saeimas deputātu Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu izvērtēs partijas ētikas komisija. Izslēgšanu pieprasīja Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļa, kā arī 12 Rīgas nodaļas biedri. Abām tiek pārmesta partijas statūtu neievērošana, jo viņas pretēji valdes un frakcijas lēmumam atbalstījušas citu Valsts prezidenta amata kandidātu, kā arī paudušas atbalstu Mārim Kučinskim (ZZS) vēl pirms nominēšanas premjera amatam. 

Saeima galīgajā lasījumā pieņēma būtiskus grozījumus Enerģētikas likumā, kas regulē gāzes tirgu Latvijā. Atbilstoši līdzšinējiem Enerģētikas likuma noteikumiem brīva gāzes tirgus principi Latvijā ir spēkā jau tagad, jo Latvija vairs netrodas izolētā stāvoklī. Taču apstiprinātie likuma grozījumi šo situāciju maina. Tagad likumā noteikts, ka brīva iespēja izvēlēties gāzes tirgotāju būs tikai no 2017. gada 3. aprīļa. Tomēr daļa no brīva gāzes tirgus noteikumiem ieviesta jau nekavējoties – tirgus dalībniekiem ir tiesības gāzes transportēšanai izmantot pārvades un sadales sistēmas par regulatora noteiktajiem tarifiem, bet gāzes cenu tirgus dalībnieki nosaka, savstarpēji vienojoties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu