Jēru klusēšana • IR.lv

Jēru klusēšana

6
Prezidenta kandidāta Donalda Trampa ģīmetne viņa atbalstītāja pagalmā Demoinas pilsētā Aiovas štatā.
Māris Diņģelis

Sākoties nākamā ASV prezidenta kandidātu nominācijas procesam, mērenos politiskos uzskatus pārmāc radikāli labēji un kreisi lozungi

Kas notiek?! Viņš taču nav tik dumjš, ne? Pie šādiem jautājumiem viens no Donalda Trampa kampaņas advokātiem jau ir pieradis. Vīrietis pasmaida: «Paskatieties paši uz aptauju datiem! Katru reizi, kad Tramps pasaka kaut ko provokatīvu, viņa popularitāte pieaug.» Šo sarunu man atstāsta kāds Vašingtonas pievārtē dzīvojošs paziņa, kurš jau vairākus gadus ir personīgi pazīstams ar minēto advokātu.

Un tiešām – kad 69 gadus vecais miljardieris Tramps pērn jūnijā paziņoja par kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu, viņu atbalstīja nepilni 4% Republikāņu partijas piekritēju. Tagad viņš ir izteikts līderis, un viņa popularitāte aptaujās turas ap 35%.

Tieši šādu rezultātu viņš uzrādīja arī 9. februārī Ņūhempšīras štatā, kas viens no pirmajiem rīko vietējo iedzīvotāju balsošanu, sākot piecus mēnešus ilgo kandidātu atsijāšanas procedūru. Mazliet sliktāk viņam veicās priekšvēlēšanu sacīkstēs 1. februārī konservatīvajā Aiovas štatā – tur Trampu par dažiem procentiem apsteidza deklaratīvi reliģiozais Teds Krūzs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu