Nauris Amatnieks, radījis datorspēli • IR.lv

Nauris Amatnieks, radījis datorspēli

6
Naura Amatnieka izveidotā datorspēle There Was A Caveman kļuvusi populāra spēļu platformā Steam.
Ieva Alberte

 

Tikai viens alu cilvēks bija izdzīvojis. Pēdējais. Viņa sieva bija nomirusi. Gribējās atrast vēl kādu dzīvību. Tas nebija viegls uzdevums, taču dinozauru un lāču apdzīvotajā vietā viņam izdevās atrast sievieti. Tāds ir stāsts par spēli There Was A Caveman (Reiz dzīvoja alu cilvēks – no angļu val.). Spēles autors ir 21 gadu vecais Nauris Amatnieks. Viņa darbs nopērkams datorspēlēšanas platformā un e-veikalā Steam, un viņa spēle ir augstu novērtēta (85% no 100%). Galvenokārt Naura spēli iecienījuši amerikāņi. Trīsdesmitgadnieki. Tāpēc ka vizuāli tā ļoti līdzīga 90. gadu datorspēļu dizainam un spēlēšanas stilam. «To var saukt arī par retrostilu,» nosaka Nauris. Spēli var izspēlēt četrās stundās. Ir spēlētāji, kuri spēj ātrāk. Savus rekordus viņi nofilmē un ievieto YouTube, apspriež forumos ar citiem spēlētājiem. 

Datorspēles Naurim patikušas vienmēr. Arī tētis spēlējis. Pirms diviem gadiem puisis nolēma uztaisīt tādu spēli, kāda pašam patiktu. «Bija apnikušas ierastās, tāpēc gribējās ko citādu.» Aptuveni gadu viņš zīmēja, kodēja un arī mūziku radīja savai spēlei. Spēles fragmentu pērnā gada oktobrī aizsūtīja uz Steam. Gaidīja, vai cilvēkiem patiks: ja potenciālie pircēji par spēli labi balso, to izliek pārdošanā. Jau pirmajā publiskošanas dienā datorspēli nopirka ap 100 cilvēku. «Man šķita, ka spēle patiks, bet nedomāju, ka tik ļoti,» saka Nauris. Cik cilvēku viņa spēli nopirkuši, viņš atklāt nevar. Tikai liek manīt, ka vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku. Spēles cena ir septiņi eiro, taču līdz autoram nonāk labi ja puse no šīs naudas.

Nauris par labu uzskata grūtu spēli. Tādu, ar kuru var darboties ilgstoši, kurai ir vairāki līmeņi un tie ģenerējas nejauši. Tieši tāpēc nākamā būs tāda, lai var spēlēt mūžīgi. Un arī tīklā – ar citiem spēlētājiem. Spēle ir tapšanas stadijā, taču nosaukums jau ir: Bacon Rebellion (Bekonu dumpis – no angļu val.). Būs vairāk šaušanas nekā iepriekšējā. «Vai bez asinīm nav datorspēle? Nu, var jau arī bez, bet bišķiņ tomēr vajag. Cilvēkiem patīk.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu