Pretrunu valdība • IR.lv

Pretrunu valdība

4
Aivars Ozoliņš

Kučinskim būs jāmeklē vēl smagāki kompromisi nekā Straujumai

Latvijas vēsturē absurdākā valdības krīze atrisināta. Saeima nākamnedēļ acīmredzot apstiprinās Māra Kučinska Ministru kabinetu.  Taču valdības īstās problēmas tad tikai sāksies.

Ja vērtējam rezultātu, sanāk, ka Vienotība gāza Straujumas valdību, lai Latvijā varētu tapt vēl viena tāda pati, tikai Zaļo un Zemnieku savienības vadīta un ar lielāku valstij postošu saimniecisku un bīstamu ārpolitisku lēmumu vai paralizējoša neizlēmīguma potenciālu.

Kučinskis varbūt ir «lāga vecis» un godīgs konfliktējošu interešu samierinātājs, taču ne ZZS, ne «zaļo», ne «zemnieku» partiju priekšsēdētājs un «autoritāte» apvienībā, kurā varas vertikāle ir sen un pamatīgi sakārtota. Bet apvienības «krusttēvam» attiecības ar «nacionālistiem» savstarpēji izdevīgi sakārtotas vismaz kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem, savukārt attiecībās ar Vienotību «tiesiskums un godīga politika» vairs nav apgrūtinājums vismaz kopš šīs Saeimas ievēlēšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu