Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pagājušajā nedēļā valdības vadītāja amatam nominēja nevis partijas Vienotība pārstāvi, bet gan Māri Kučinski no Zaļo un Zemnieku savienības. Saskaņa un abas mazās Saeimas opozīcijas frakcijas – Latvijas Reģionu apvienība un partija No sirds Latvijai – negrasās atbalstīt jauno valdību.

Valsts prezidentu Raimondu Vējoni piemeklējusi slimība – pirmdien viņš ar vīrusa infekciju nogādāts Gaiļezera slimnīcas stacionārā, bet otrdien ārstēšanos turpināja Stradiņa slimnīcā. No 20. janvāra Valsts prezidenta pilnvaras uz slimības laiku uzticētas Saeimas priekšsēdētājai.

Saeima apstiprināja Latvijas karavīru nosūtīšanu uz militāro operāciju Irākā, lai cīnītos pret teroristisko organizāciju Daesh, un uz ANO misiju Mali. Operācijā Irākā Latvijas karavīri iekļausies Dānijas kontingenta sastāvā Irākas drošības spēku mācīšanā. ANO vadītajā stabilizācijas misijā Mali Latvijas NBS no februāra plāno piedalīties Nīderlandes vadītajā informācijas apstrādes štāba vienības sastāvā. Tā būtu pirmā reize, kad NBS karavīri piedalās ANO misijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu