Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Ceremonijā Hallistes baznīcā noslēgta Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa un Latvijas ierēdnes Ievas Kupces laulība. Igaunijas jaunā pirmā lēdija pieņēmusi vīra uzvārdu.

Nedēļas notikumi pasaulē


Šengenas zona ir briesmās,
brīdina Vācija, jo Dānija uz robežas ar Vāciju sākusi dokumentu pārbaudi ceļotājiem, kuri iebrauc valstī. Tā ir dāņu reakcija uz Zviedrijas lēmumu sākt pārbaudīt dokumentus ceļotājiem, kuri iebrauc no Dānijas. Zviedrija no pirmdienas sākusi identitātes pārbaudes visiem ceļotājiem, kas valstī ierodas ar vilcieniem, autobusiem un prāmjiem no Dānijas, šādi cenšoties ierobežot nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Palielinās spriedze, ko izraisījusi šiītu garīdznieka šeiha Nimra an Nimra sodīšana ar nāvi – Saūda Arābija, Bahreina, Apvienotie Arābu Emirāti, Sudāna un Kuveita sarāvušas diplomātiskās saites ar Irānu. Pēc diplomātisko attiecību pārtraukšanas ar Teherānu Saūda Arābija atcēlusi arī visus aviolidojumus uz Irānu, notikumi Tuvajos Austrumos likuši augt naftas cenām biržā.

Polija var zaudēt balsstiesības Eiropas Padomē, jo tās jaunais mediju likums ir pretrunā ar Eiropas vērtībām, paziņoja Eiropas komisārs Ginters Etingers. Jaunais likums dod valdībai tiesības iecelt valsts raid­organizāciju vadītājus, tādējādi iegūstot kontroli medijos.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu