Tēvzeme bez brīvības • IR.lv

Tēvzeme bez brīvības

3
Pauls Raudseps

NA apjūsmotā Polijas valdošā partija uzskata, ka mediji nedrīkst kritizēt valdību

Salāti – drauds tradicionālām vērtībām.

Vismaz tā uzskata nacionāli konservatīvā Polijas valdība. «Mēs vienkārši gribam mūsu valsti izārstēt no dažām slimībām,» pirmdien publicētā intervijā avīzei Bild teica ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis (Witold Waszczykowski). Šīs kaites esot «jauns kultūru un rasu sajaukums, pasaule, kura sastāv no riteņbraucējiem un veģetāriešiem, kuri izmanto tikai atjaunojamo enerģiju un cīnās pret jebkādām reliģijas pazīmēm». Šīs sērgas Polijā izplatījušās iepriekšējās valdības «kreisās politikas» dēļ, un tagad, kā Vaščikovskis paskaidroja radiointervijā, «Polijas valdībai, Polijas parlamentam ir jātiek galā ar zināmām patoloģijām, kuras jau gadiem Polijā pieaug».

Par šo itin kuriozo paziņojumu varētu pasmieties, taču diemžēl kopš oktobra vēlēšanām, kurās partija Likums un taisnīgums (poliski Prawo i Sprawiedliwosc jeb PiS) ieguva absolūto vairākumu Polijas parlamentā, notikumu attīstība Centrāleiropas svarīgākajā valstī liek ļoti bažīties, ka mums kaimiņos parādās vēl viena neiecietīga, eiroskeptiska valdība ar autoritārām nosliecēm, kuras izlēcieni pašā Polijā apdraudēs demokrātiskās brīvības, bet ārpolitiski brucinās Latvijai būtiski svarīgo Eiropas Savienības un NATO spēju sadarboties un solidarizēties.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu